Goji ‘Goliat’ (80/100cm)

5 000 Ft

Elfogyott

Lycium chinensis ‘Korean big’

Egy különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek, farkasbogyónak is nevezik..
A Lycium chinensis más néven Goji kétszikű lágyszárú növény. Előfordulása trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken jellemző. Őshazája Közép-Amerika és Dél-Amerika.
3-4 m közötti magasra nő. Intenzív növekedésű, akár a 2.-3. évben teremhet.

Talaj iránt igénytelen növény, napos helyen érzi magát a legjobban, öntözést pedig egyáltalán nem igényel!

Bármilyen talajon megél,2 évente kell trágyázni, mert a gyümölcsök nagyságára, mennyiségére, mínőségére hat. A vesszőt 60cm után vissza kell metszeni, majd következő évben 6 elágazást hagyni. Ezután már nem szükséges csak ritkító metszést végezni. Gyümölcsök érése augusztus, szeptember körül. Fogyasztása leginkább aszalva ajánlott.
Nemcsak eszik a Goji bogyót, hanem levét is fogyasztják, különösen azokban a régiókban, ahol termesztik, teába keverve is közkedvelt ital.
A GOJI BERRY a világ második leggazdagabb C-vitamin forrása!
A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. Az õsi kínai gyógyászatban a szem, a máj és a vese gyógyítására használták. A kínai orvoslás szerint a máj felel látásunkért, így „tiszta” májjal búcsút mondhatunk a szem problémáinak is. Tápanyag tartalom szempontjából nincs párja: 18 különféle aminosavat, köztük a 8 esszenciális aminosavat is tartalmazza, 21 ásványi anyagot( többek között cinket, rezet, vasat, kálciumot, szelént, foszfort, germániumot. 500-szor több C-vitamin van benne mint a narancsban! A bolygónkon ismert növények közül ebben található a legtöbb béta-karotin. B-vitaminok közül a B1, B2, B6 -ot, valamint E-vitamint tartalmaz.
Vigyázat a zöld termések, hajtások atropin- mérgezést okozhatnak!!! Napi max adag 15 db szemet lehet.

Konténeres növények.

Talajtípus:
Közömbös
Télállóság:
-30 fokig télálló
Tápanyagigény:
Közepesen tápanyagigényes
Vízigény:
Közepes vízigény
Fényigény:
Teljes napfény

Elfogyott