/Á.SZ.F.
Á.SZ.F. 2021-09-05T21:57:57+01:00

1; A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF)  Exotic plant Kft (Cégjegyzékszám: 14-09-317637, Adószám: 27982354-2-14, Közösségi adószám: HU27982354, Székhely: 8699, Somogyvámos, Haladás u.17. Bankszámlaszám: OTP 11743002-26487746, NÉBIH növényegészségügyi nyilvántartási szám: HU140607), továbbá a www.egzotikusdisznovenyek.hu webshop által nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél, a továbbiakban Ügyfél jogait és kötelezettségeit tartalmazza.
Az Egzotikus dísznövények webshop szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, aki magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2; Viszonteladókat nem szolgálunk ki, mivel az Exotic plant Kft kiskereskedelmi tevékenységet folytat. A webáruházunkban kapható összes növény a dísznövény kategóriába tartozik. Amennyiben az alábbi célból vásárolja meg termékeinket: ültetvény létesítése, továbbértékesítés, vagy állami pályázat benyújtása – céljából igényelne származási igazolást, ezt nem áll módunkban kiállítani, mivel termékeink a dísznövény kategóriába tartoznak. Egyazon növény lehet gyümölcsfa és dísznövény is, ezt az értékesítési cél határozza meg és más felügyeleti szervhez tartozik. Ezzel kapcsolatos további információk a Növény- és talajvédelmi szakhatóságnál, illetve a NÉBIH szaporítóanyag felügyeleténél érhetőek el.

3; A szerződés nyelve magyar.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a távollevők közötti, elektronikus úton kötött szerződés a fogyasztó számára fizetési kötelezettséget keletkeztet.
A megrendelés leadása egyik félre sem hárít kötelezettségeket, a teljesítésig szabadon és következmények nélkül módosítható, illetve lemondható. A Felek közötti szerződés az áru megvásárlása során jön létre.
A termékeknél feltüntetett árak 27% mértékű áfát tartalmaznak.
Amennyiben a honlapunkon, illetve kertészetünkben található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával kapcsolatban a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, vagy írásban. Elérhetőségeink honlapunk „Kapcsolat” és Á.SZ.F. menüpontjában is megtalálhatóak.
A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett és fizetendő összeg.
A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.
Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Eljárás hibás ár esetén

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül: 0 Ft-os ár, kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 1000 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált termék).

Hibás ár feltüntetése esetén az Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

Az Eladó fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy az utánvételes megrendelést üzleti kockázat függvényében visszautasítsa.
A honlapról megrendelhető termékek árváltoztatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. A teljesítéssel kapcsolatos esetleges változásokról e-mailben, vagy telefonon értesítjük. Eladó felajánlja a tényleges áron történő értékesítést és amennyiben a Vevő azt nem fogadja el, a megrendelés törlésével, minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül elállhat a vásárlástól.

Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A rendelés végén választhat fizetési opciót: előre utalás díjbekérő segítségével (proform számla), utánvét, vagy személyes átvétel/elvitel. Utalás esetén kizárólag az általunk, a Billingoban készített díjbekérőt használja, melyről email értesítést küld a rendszer. Hamarosan elérhető lesz az online fizetési lehetőség a Billingon belül, a BARION segítségével. Ennek integrációja jelenleg folyamatban van.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Amennyiben a Vásárló a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg:
A vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállási, vagy felmondási jog gyakorlása esetén a termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie. Postázási cím: 8699 Somogyvámos, Haladás u.17.
Elállási szándékát kétféleképpen, de kizárólag írásban kell jeleznie részünkre; az exoticplantkft@gmail.com emailcímre küldött elektronikus levélben a rendelési szám, megrendelő neve, címe, telefonszáma megadásával, vagy ajánlott levélben (8699, Somogyvámos, Haladás u.17.).

Csomag átvételének meghiúsulása

Az MPL futárszolgálat munkanapokon az első sikertelen kézbesítést követő munkanapon újra megkísérli a csomag kiszállítását. Amennyiben egy címről átvétel és kellő kapcsolatfelvétel/tájékoztatás nélkül visszajön a csomag, a továbbiakban arra kizárólag az összes költség előre történő megfizetésével fogadjuk el az új megrendelést és postázunk újra.
A terméket (növényt,növényeket) kizárólag eredeti, sértetlen állapotban kell (nyomtatott számla esetén a számlával együtt) visszajuttatnia címünkre. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén vagyunk kötelesek a teljes vételárat megtéríteni. Ha a növény nem a feladáskori állapotában érkezik vissza, a vételárat nem, vagy csak részben tudjuk visszatéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban az ügyfélnek kell gondoskodnia.

Utánvételesen feladott csomagot nem áll módunkban átvenni.

A csomagfeladás napjától számított 8 munkanapon belül az Ügyfél számára elektronikus számla, úgynevezett e-számla készül a Billingo segítségével, melyet a megrendeléskor megadott emailcímre kiküldött levélben található linken keresztül érhet el. A Billingo az Interneten elérhető számlázóprogram.

  • Cégnév: Billingo Technologies Zrt.
  • Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet
  • Cégjegyzékszám: 01-10-140802, bejegyezte a Fővárosi Törvényszék cégbírósága
  • Adószám: 27926309-2-41
  • Közösségi adószám: HU27926309

Panasszal a területileg illetékes Békéltető testülethez fordulhat, vagy az alábbiak szerint:
“Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnik.
Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.
Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelenik meg fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör, így tehát a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.”
(Forrás: fogyasztovedelem.kormany.hu)

Utolsó módosítás: 2021. Július 01.