/Á.SZ.F.
Á.SZ.F. 2020-08-04T10:22:55+01:00

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF)  Exotic plant Kft (Cégjegyzékszám: 14-09-317637, Adószám: 27982354-1-14, Közösségi adószám: HU27982354, Székhely: 8699, Somogyvámos, Haladás u.17. Bankszámlaszám: OTP 11743002-26487746), továbbá a www.egzotikusdisznovenyek.hu webshop által nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél, a továbbiakban Ügyfél jogait és kötelezettségeit tartalmazza.
Az Egzotikus dísznövények webshop szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, aki magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A szerződés nyelve magyar.
A megrendelés leadása egyik félre sem hárít kötelezettségeket, a teljesítésig szabadon és következmények nélkül módosítható, illetve lemondható. A Felek közötti szerződés az áru megvásárlása során jön létre.
A termékeknél feltüntetett árak 0% mértékű áfát tartalmaznak.
Amennyiben a honlapunkon, illetve kertészetünkben található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával kapcsolatban a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, vagy írásban. Elérhetőségeink honlapunk „Kapcsolat” és Á.SZ.F. menüpontjában is megtalálhatóak.
A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett és fizetendő összeg.
A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.
Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.
Az Eladó fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy az utánvételes megrendelést üzleti kockázat függvényében visszautasítsa.
A honlapról megrendelhető termékek árváltoztatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. A teljesítéssel kapcsolatos esetleges változásokról e-mailben, vagy telefonon értesítjük. Eladó felajánlja a tényleges áron történő értékesítést és amennyiben a Vevő azt nem fogadja el, a megrendelés törlésével elállhat a vásárlástól.
Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Amennyiben a Vásárló a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg:
A vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállási, vagy felmondási jog gyakorlása esetén a termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie. Postázási cím: 8699 Somogyvámos, Haladás u.17.
Elállási szándékát kétféleképpen, de kizárólag írásban kell jeleznie részünkre; az exoticplantkft@gmail.com emailcímre küldött elektronikus levélben a rendelési szám, megrendelő neve, címe, telefonszáma megadásával, vagy ajánlott levélben (8699, Somogyvámos, Haladás u.17.).

Csomag átvételének meghiúsulása

Az MPL futárszolgálat munkanapokon az első sikertelen kézbesítést követő munkanapon újra megkísérli a csomag kiszállítását. Amennyiben egy címről átvétel és kellő kapcsolatfelvétel/tájékoztatás nélkül visszajön a csomag, a továbbiakban arra kizárólag az összes költség előre történő megfizetésével fogadjuk el az új megrendelést és postázunk újra.
A terméket (növényt,növényeket) kizárólag eredeti, sértetlen állapotban kell (nyomtatott számla esetén a számlával együtt) visszajuttatnia címünkre. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén vagyunk kötelesek a teljes vételárat megtéríteni. Ha a növény nem a feladáskori állapotában érkezik vissza, a vételárat nem, vagy csak részben tudjuk visszatéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban az ügyfélnek kell gondoskodnia.

Utánvételesen feladott csomagot nem áll módunkban átvenni.
A csomagfeladás napjától számított 14 munkanapon belül az Ügyfél számára elektronikus számla, úgynevezett e-számla készül a Szamlazz.hu segítségével, melyet a megrendeléskor megadott emailcímre kiküldött levélben található linken keresztül érhet el. A Számlázz.hu az Interneten elérhető számlázóprogram. Az oldal fejlesztője és üzemeltetője a KBOSS.hu Kft. Postacím: KBOSS.hu Kft., 1031 Budapest, Záhony utca 7/C. Tel: +36-30-35-44-789. Azok az ügyfelek, akik nem rendelkeznek elektronikus postafiókkal, a csomaggal együtt, nyomtatott formában, vagy postai úton, levélben továbbítva kapják kézhez számlájukat.  https://www.szamlazz.hu/aszf/

Panasszal a területileg illetékes Békéltető testülethez fordulhat, vagy az alábbiak szerint:
“Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnik.
Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.
Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelenik meg fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör, így tehát a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.”
(Forrás: fogyasztovedelem.kormany.hu)

Utolsó módosítás: 2020. Augusztus 04.