/Vásárlási feltételek
Vásárlási feltételek 2023-07-06T11:46:49+01:00

A rendelés minimális értéke bruttó 5.000 Ft (+kiszállítási díj).

Végfelhasználók számára kiskereskedelmi mennyiségben értékesítünk!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendelési sorrendet igyekszünk betartani, tehát pld tavasszal csak bizonyos átfutási idő után tudjuk csak küldeni a kért növényeket, ez időszakonként változó, főleg tavasszal jellemző.

⇒ Amennyiben a rendelés végén Átutalásos fizetési módot választott, kérjük, hogy addig ne utaljon, amíg el nem készítettük proform számláját, azaz díjbekérőjét a Billingo-n keresztül. Erről emailben kap értesítőt. Van online bankkártyás fizetési lehetőség is a Barion segítségével.

A megrendelés beérkezése nem jelent foglalást. Lefoglalni maximum 1 hónapra a megrendelt növényeket a Megrendelő kérésére a Billingo online számlafiókon keresztül  berögzített Díjbekérő (Proforma számla) alapján, előre utalással lehet.
Általános esetben, ha a Megrendelő a rendelés időpontjához képest jóval későbbi időpontra kéri a kiszállítást – sajnos félretenni a növényeket nem áll módunkban.
Termékeink konténeres kivitelben kerülnek szállításra, így egész évben ültethetőek, addig, amíg a talaj át nincs fagyva, kivéve az örökzöldek egy részét. Pontos információért keressen minket írásban, vagy telefonon.
A rendelések leadásának sorrendjében nézzük át a rendeléseket és küldjük el Önökhöz a termékeket, de előtte a pontos szállítási időt és az esetleges változásokat telefonon, vagy emailben, vagy sms-ben egyeztetjük.
A termékeinket a Magyar Posta Zrt., MPL futárszolgálata szállítja, kivéve azokat a rendeléseket, melyek kizárólag vetőmagokból állnak, vagy a Vásárlási utalványok – ezeket előre utalás után ajánlott postai küldeményként (levélben) továbbítjuk.
Személyes átvétel esetén érkezés előtt 1 nappal szükséges egyeztetni emailben, vagy telefonon. Alapesetben a feladástól számított 24, maximum 48 órán belül megérkezik a csomag (kivétel a túlterhelt December), ha az MPL futárszolgálat másképpen nem rendelkezik. Online nyomon követhető a csomag.

A csomag útjával kapcsolatos információkat az alábbi weboldalon találja:

Magyar Posta Logisztika csomagkövetés

A képen látható növények illusztrációk, ezért a csomagba került növény kinézete eltérhet a képen lévő kifejlett, idős növényektől (évszaki változás, szükséges visszavágás, formára metszés, virágzás, végleges kifejlett forma), a méretek hozzávetőlegesek, a növények mérete és formája egyedenként eltérő, kérjük ezek figyelembevételét.

Fotót, videót általában nem áll módunkban készíteni és küldeni külön-külön egy-egy példányról.

A képek illusztrációk, az optimális feltételek mellett tartott, kifejlett, többéves növényeket ábrázolják.
Számos növény a kifejlett növényekhez képest eltérő külső jegyekkel rendelkezik növendék korában, pld. több pálmafajta, mandulafenyő, stb.
A növények mindig az adott évszaknak megfelelő kinézettel kerülnek feladásra. Ősztől-tavasz végéig pld. a lombhullatók levél-nélküliek. Tavasszal pedig sokuk még alvó állapotú, vagy levelek nélküli.

A növények kiszállítása során keletkező sérülésekért és egyéb károkért felelősséget nem vállalunk. Ilyen esetben a panaszbejelentéshez szükséges a jegyzőkönyv, amit a Címzett a helyi postahivatalnál kérhet a csomag bemutatása után.
Extrém időjárási/hőmérsékleti (pld kockázatosan magas, vagy alacsony hőtartományú) körülmények esetén előfordulhat, hogy a kiszállítás szünetel. Erről a Vásárlókat a honlapon és a Facebook oldalunkon is tájékoztatjuk.

A csomagküldés díjszabása 2023.07.03-ától módosult. A díjszabást számos tényező befolyásolja, a csomag súlya, kiterjedése, az utánvét beszedés összege, vagy az előre utalás, a feláras kiegészítő szolgáltatások, mint terjedelmes, törékeny, kézi feldolgozású, biztosított csomag, szombati kiszállítás, időintervallum igénylése, így az egyedi kalkuláció a legideálisabb. Minden megrendelőnkkel a csomag indítása előtt telefonon egyeztetünk a szolgáltatásokról és díjakról, ezért kérjük, hogy helyes telefonszámot adjon meg, amin napközben elérhető.

Magokat kizárólag díjbekérő kiállítása és előre utalás után tudunk postázni elsőbbségi ajánlott levélben. Díja: 9.00Ft/normál méretű postakész boríték.

Gyümölcsök postázása esetén egyéni díjszabást alkalmazunk, mely összegről a feladás előtt tájékoztatjuk a csomag mérése és a választott szállítási opciók alapján.

Ha a növények súlya/mérete/terjedelme meghaladja az egy csomagra vonatkozó paramétereket, akkor újabb csomaggal, illetve újabb csomagfeladási költséggel kell számolnia, erről a Megrendelőt csomagindítás előtt tájékoztatjuk. A futárcég feltételei szerint a növény magassága nem lehet több, mint 1,7 méter, így ha ettől magasabb növényméretet választ, akkor le kell vágnunk a meghatározott magasságig.
A csomag kiszállítását a Magyar Postához tartozó MPL futárszolgálat végzi.
Miután átadtuk a csomagot, tartalmi módosítása már nem lehetséges. Csomagindítás után emailben kapja meg a csomagszámát az MPL automatikus rendszeréből. Az emailben online nyomkövető lehetőséget is talál.

Egyéni ügyben kérjük hívja a futárszolgálatot.

MPL (Magyar Posta Logisztika) szolgáltatások: 06-1-333-7777
Hétfőtől szerdáig és péntek 08:00-17:00
Csütörtökön 08:00-20:00 óráig hívható.

Egy címre maximum kétszer próbálja meg a futárcég a kikézbesítést.
Online csomagkövetés: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
A csomagküldést csak Magyarország területére vállaljuk, magyarul kommunikálni képes Ügyfelek részére, napközbeni telefonos elérhetőség feltétel!

Előzetes egyeztetés után kért és kiküldött, át nem vett csomag oda-vissza szállításának díját kiszámlázzuk!

Megrendelésével automatikusan elfogadja vásárlási feltételeinket és az Általános szerződési feltételeket.

A megvásárolt növények kiültetés utáni esetleges fagykáráért felelősséget nem vállalunk, hiszen egy növény fagytűrése nagyban függ a terület mikroklímájától, a mindenkori időjárástól és a növény megfelelő védelmének biztosításától is.
A növények további gondozása és állapota az átvétel után a Megrendelő/Átvevő felelőssége.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Amennyiben személyes kérdése van, az egzota108@gmail.com írhat levelet, vagy indokolt esetben hívja munkaidőben a +36-30/305-9143 telefonszámot.

Reméljük, sok örömben lesz része a nálunk megvásárolt növényekben!

A vásárlás menete:
1; Kérem rakja a virtuális kosárba a megvásárolni kívánt növényt (minimum 5.000Ft összértékben).
2; Ha befejezte a vásárlást, a Pénztár gomb megnyomása után kérjük töltse ki a kért szállítási és számlázási adatokat. Ha van bármi közlendője, írja be a Megjegyzés rovatba.
> Kérjük, hogy olyan élő belföldi telefonszámot adjon meg, melyen napközben is elérhető.
3; Ellenőrizze a beírt adatokat.
4; „Küld” gombbal indítsa el a megrendelését.
5; Regisztráció nélkül is rendelhet, vagy írjon be egy nevet felhasználónévként és egy jelszót. Ezzel később is beléphet webáruházunkba és megtekintheti személyes adatait, rendeléseit.
6; A rendszer megköszöni a vásárlást és egy rendelési számot, majd egy válasz-emailt generál. Kérjük, ezt jegyezze fel, mert a későbbi esetleges ügyintézéskor erre szüksége lehet. Ezzel a Megrendelését beküldte, a vásárlás menete lezárult.

FONTOS! Kérjük, ha rövid időn belül több leadott rendelése is volt, előző rendelési számát/számait jelezze a megjegyzés rovatban.
Amennyiben a rendelés sorrendjében Önhöz értünk és a megrendelt növények számára ideálisak az időjárási/küldési körülmények, értesítjük a csomagindításról.
Az Ügyfél számára elektronikus számla, úgynevezett E-számla készül, melyet a megrendeléskor megadott emailcímre kiküldött levélben található linken keresztül érhet el a teljesítés utáni 8. napon belül.
Emailcímmel nem rendelkező Ügyfeleink nyomtatott formában, a futárszolgálattal továbbított növénycsomagjukban találják meg a számlájukat.

Kérjük, olvassa át az Általános Szerződési Feltételeket is.