/Vásárlási feltételek
Vásárlási feltételek 2020-10-04T03:37:48+01:00

A rendelések minimális értéke bruttó 5.000 Ft (+kiszállítási díj).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendelési sorrendet igyekszünk betartani, tehát bizonyos átfutási idő után tudjuk csak küldeni a kért növényeket, ez időszakonként változó.
A megrendelés beérkezése nem jelent foglalást. Lefoglalni a megrendelt növényeket a Megrendelő kérésére a Billingo online számlafiókon keresztül  berögzített Díjbekérő (Proforma számla) alapján, előre utalással lehet.
Általános esetben, ha a Megrendelő a rendelés időpontjához képest jóval későbbi időpontra kéri a kiszállítást – sajnos félretenni a növényeket nem áll módunkban.
Termékeink konténeres kivitelben kerülnek szállításra, így egész évben (maximum a fagyok előtt 3-4 hétig) ültethetőek.
A rendelések leadásának sorrendjében nézzük át a rendeléseket és küldjük el Önökhöz a termékeket, de előtte a pontos szállítási időt és az esetleges változásokat telefonon, vagy emailben, vagy sms-ben egyeztetjük.
A termékeinket a Magyar Posta Zrt., MPL futárszolgálata szállítja, kivéve azokat a rendeléseket, melyek kizárólag vetőmagokból állnak, vagy a Vásárlási utalványok – ezeket előre utalás után ajánlott postai küldeményként (levélben) továbbítjuk.
Ha a Megrendelő máshogyan nem rendelkezik, alapesetben a csomagokat utánvétellel küldjük, idő-garantált csomagként, a Megrendelő által megadott belföldi lakcímre.
Alapesetben a feladástól számított 24, maximum 48 órán belül megérkezik a csomag (kivétel a túlterhelt december), ha az MPL futárszolgálat másképpen nem rendelkezik.

A csomagfeladással kapcsolatos információkat az alábbi weboldalon találja:

Magyar Posta Logisztika csomagkövetés

A képen látható növények illusztrációk, ezért a csomagba került növény kinézete eltérhet a képen lévő kifejlett, idős növényektől (évszaki változás, formára metszés, virágzás, végleges kifejlett forma), a méretek hozzávetőlegesek, a növények mérete egyedenként is eltérhet, kérjük ezek figyelembevételét.

Fotót, videót nem áll módunkban készíteni és küldeni külön-külön egy-egy példányról.

A képek illusztrációk, az optimális feltételek mellett tartott, kifejlett, többéves növényeket ábrázolják.
Számos növény a kifejlett növényekhez képest eltérő külső jegyekkel rendelkezik növendék korában, pld. több pálmafajta, mandulafenyő, stb.
A növények mindig az adott évszaknak megfelelő kinézettel kerülnek feladásra. Ősztől-tavasz végéig pld. a lombhullatók levél-nélküliek. Tavasszal pedig sokuk még alvó állapotú, vagy levelek nélküli.

A növények kiszállítása során keletkező sérülésekért és egyéb károkért felelősséget nem vállalunk. Ilyen esetben a panaszbejelentéshez szükséges a jegyzőkönyv, amit a Címzett a helyi postahivatalnál kérhet a csomag bemutatása után.
Extrém időjárási/hőmérsékleti (pld kockázatosan magas,vagy alacsony hőtartományú) körülmények esetén előfordulhat, hogy a kiszállítás szünetel. Erről a Vásárlókat a honlapon és a Facebook oldalunkon is tájékoztatjuk.

Csomagküldés díjszabása 2020.03.10-től érvényes.

MPL csomagküldés dija 1 napos, törékeny opcióval: egységesen 3.000Ft/csomag.

Egy csomag max. 25kg lehet. Ha a növények súlya/mérete/terjedelme meghaladja ezt, akkor újabb csomaggal, illetve újabb csomagolási költséggel kell számolnia. A futárcég feltételei szerint a növény magassága nem lehet több, mint 1,7 méter, így ha ettől magasabb növényméretet választ, akkor le kell vágnunk a meghatározott magasságig.
A csomag kiszállítását a Magyar Postához tartozó MPL futárszolgálat végzi.
Miután átadtuk a csomagot, tartalmi módosítása már nem lehetséges. Csomagindítás után emailben kapja meg a csomagszámát az MPL automatikus rendszeréből. Az emailben online nyomkövető lehetőséget is talál.

Egyéni ügyben kérjük hívja a futárszolgálatot.

MPL (Magyar Posta Logisztika) szolgáltatások: 06-1-333-7777
Hétfőtől szerdáig és péntek 08:00-17:00
Csütörtökön 08:00-20:00 óráig hívható.

Egy címre maximum kétszer próbálja meg a futárcég a kikézbesítést.
Online csomagkövetés: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
A csomagküldést csak Magyarország területére vállaljuk, magyarul kommunikálni képes Ügyfelek részére, napközbeni telefonos elérhetőség feltétel!

Megrendelésével automatikusan elfogadja vásárlási feltételeinket.

A megvásárolt növények kiültetés utáni esetleges fagykáráért felelősséget nem vállalunk, hiszen egy növény fagytűrése nagyban függ a terület mikroklímájától, a mindenkori időjárástól és a növény megfelelő védelmének biztosításától is.
A növények további gondozása és állapota az átvétel után a Megrendelő/Átvevő felelőssége.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Amennyiben személyes kérdése van, az egzota108@gmail.com írhat levelet, vagy indokolt esetben hívja munkaidőben a +36-30/305-9143 telefonszámot.

Reméljük, sok örömben lesz része a nálunk megvásárolt növényekben!

A vásárlás menete:
1; Kérem rakja a virtuális kosárba a megvásárolni kívánt növényt (minimum 5.000Ft összértékben).
2; Ha befejezte a vásárlást, a Pénztár gomb megnyomása után kérjük töltse ki a kért szállítási és számlázási adatokat. Ha van bármi közlendője, írja be a Megjegyzés rovatba.
> Kérjük, hogy olyan élő belföldi telefonszámot adjon meg, melyen napközben is elérhető.
3; Ellenőrizze a beírt adatokat.
4; “Küld” gombbal indítsa el a megrendelését.
5; Írjon be egy nevet felhasználónévként és egy jelszót. Ezzel később is beléphet webáruházunkba és megtekintheti személyes adatait, rendeléseit.
6; A rendszer megköszöni a vásárlást és egy rendelési számot, majd egy válasz-emailt generál. Kérjük, ezt jegyezze fel, mert a későbbi esetleges ügyintézéskor erre szüksége lehet. Ezzel a Megrendelését beküldte, a vásárlás menete lezárult.

FONTOS! Kérjük, ha rövid időn belül több leadott rendelése is volt, előző rendelési számát/számait jelezze a megjegyzés rovatban.
Amennyiben a rendelés sorrendjében Önhöz értünk és a megrendelt növények számára ideálisak az időjárási/küldési körülmények, egyeztetés végett felhívjuk Önt a megadott telefonszámon.
A csomagfeladás napjától számított 14 munkanapon belül az Ügyfél számára elektronikus számla, úgynevezett E-számla készül, melyet a megrendeléskor megadott emailcímre kiküldött levélben található linken keresztül érhet el.
Email címmel nem rendelkező Ügyfeleink nyomtatott formában, a futárszolgálattal továbbított növénycsomagjukban találják meg a számlájukat.

Ajándékutalványról szóló tudnivalók:

  • tetszőleges értékben rendelhető
  • sorszámozott
  • bárkire átruházható
  • választható karácsonyi, vagy standard formátum
  • kiállítástól számított 6 hónapig érvényes
  • korlátozás nélkül minden termékre beváltható
  • felhasználható személyes és webáruházas vásárlás esetén is
  • kedvező áron ajánlott levélpostai küldeményként továbbítjuk (6.00Ft)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a minimum vásárlási érték 5.000Ft. A weboldalon történő beváltáskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: “utalványbeváltás és az utalvány teljes sorszáma”. Kategóriánkban megtalálja kiegészítőként az 1.000Ft-os utalványt is.

Kérjük, olvassa át az Általános Szerződési Feltételeket is, melyet megrendelésének leadásával elfogad.