/Vásárlási feltételek
Vásárlási feltételek 2019-11-27T16:52:35+00:00

Utolsó módosítás: 2019.09.18.

A rendelések minimális értéke bruttó 5.000 Ft (+kiszállítási díj).

Változás! 2019.07.23-tól bambuszok és 130cm-es magasságnál nagyobb növények esetében csomagonként +1,000Ft csomagküldési díj felárral kell számolni az MPL jelentős áremelése miatt.

Minél hamarabb rendel, annál hamarabb tud hozzájutni a kívánt növényekhez.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rendelési sorrendet igyekszünk betartani, tehát bizonyos átfutási idő után tudjuk csak küldeni a kért növényeket, ez időszakonként változó.
A megrendelés beérkezése nem jelent foglalást. Lefoglalni a megrendelt növényeket a Megrendelő kérésére kiállított www.szamlazz.hu oldalon berögzített Díjbekérő alapján előre utalással lehet.
Általános esetben, ha a Megrendelő a rendelés időpontjához képest jóval későbbi időpontra kéri a kiszállítást – sajnos félretenni a növényeket nem áll módunkban.
Termékeink (ritka kivétellel, ebben az esetben feltüntetésre kerül a termék leírásában) konténeres kivitelben kerülnek szállításra, így egész évben (a fagyok beálltáig) ültethetőek.
A rendelések leadásának sorrendjében nézzük át a rendeléseket és küldjük el Önökhöz a termékeket, de előtte a pontos szállítási időt és az esetleges változásokat telefonon,vagy emailben,vagy sms-ben egyeztetjük.
A termékeinket a Magyar Posta Zrt., MPL futárszolgálata szállítja, kivéve azokat a rendeléseket, melyek kizárólag vetőmagokból állnak, vagy a Vásárlási utalványok – ezeket előre utalás után ajánlott postai küldeményként (levélként) tudjuk továbbítani.
Ha a Megrendelő máshogyan nem rendelkezik, alapesetben a csomagokat utánvétellel küldjük, idő-garantált csomagként, a Megrendelő által megadott belföldi lakcímre.
Alapesetben a feladástól számított 48 órán belül megérkezik a csomag (kivétel a túlterhelt december), ha az MPL futárszolgálat másképpen nem rendelkezik.

A csomagfeladással kapcsolatos információkat az alábbi weboldalon találja:

https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/erkezes/belfold/kezbesites_v2

A képen látható növények illusztrációk, ezért a csomagba került növény kinézete eltérhet a képen lévő kifejlett növényektől (formára metszés, virágzás, végleges forma), a méretek hozzávetőlegesek, a növények mérete egyedenként is eltérhet, kérjük ezek figyelembevételét.

Fotót, videót nem áll módunkban készíteni és küldeni külön-külön egy-egy példányról.

A képek illusztrációk, az optimális feltételek mellett tartott, kifejlett, többéves növényeket ábrázolják.
Számos növény a kifejlett növényekhez képest eltérő külső jegyekkel rendelkezik növendék korában, pld. több pálmafajta, mandulafenyő, stb.
A növények mindig az adott évszaknak megfelelő kinézettel kerülnek feladásra. Ősztől-tavasz végéig pld. a lombhullatók levél-nélküliek. Tavasszal pedig sokuk még alvó állapotú, vagy levelek nélküli.

A növények kiszállítása során keletkező sérülésekért és egyéb károkért felelősséget nem vállalunk.
Extrém időjárási/hőmérsékleti (pld kockázatosan magas,vagy alacsony hőtartományú) körülmények esetén előfordulhat, hogy a kiszállítás szünetel. Erről a Vásárlókat a honlapon és a Facebook oldalunkon is tájékoztatjuk.

Csomagküldés díjai:
Minél magasabb a megrendelés összege, annál kedvezőbb a szállítás költsége!

Az alábbi díjak 2018.09.28-tól érvényesek és tartalmazzák a csomagolás+futárszolgáltatás költségeit:
1.kategória: 5.000Ft-20.000Ft rendelési értékig 3.000Ft,
2.kategória: 20.001Ft-40.000Ft-ig 2.000Ft,
3.kategória: 40.001Ft-100.000Ft-ig 1.500Ft csomagonként értendő!

Egy csomag max. 20kg lehet. Ha a növények súlya/mérete meghaladja ezt, akkor újabb csomaggal, illetve újabb csomagolási költséggel kell számolnia. A Futárcég feltételei szerint a növény magassága nem lehet több, mint 1,7 méter.
A csomag kiszállítását a Magyar Postához tartozó MPL futárszolgálat végzi.
Miután átadtuk a csomagot, tartalmi módosítása már nem lehetséges. Egyén ügyben kérjük hívja a futárszolgálatot.

MPL (Magyar Posta Logisztika) szolgáltatások: 06-1-333-7777
Hétfőtől szerdáig és péntek 08:00-17:00
Csütörtökön 08:00-20:00 óráig hívható.

Egy címre maximum kétszer próbálja meg a futárcég a kikézbesítést.
Online csomagkövetés: https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
A csomagfeladást csak Magyarország területére vállaljuk, magyarul kommunikálni képes Ügyfelek részére, napközbeni telefonos elérhetőséggel!

Megrendelésével automatikusan elfogadja vásárlási feltételeinket.

A megvásárolt növények kiültetés utáni esetleges fagykáráért felelősséget nem vállalunk, hiszen egy növény fagytűrése nagyban függ a terület mikroklímájától, a mindenkori időjárástól és a növény megfelelő védelmének biztosításától is.
A növények további gondozása és állapota az átvétel után a Megrendelő/Átvevő felelőssége.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Amennyiben személyes kérdése van, az egzota108@gmail.com írhat levelet, vagy indokolt esetben hívja munkaidőben a +36-30/305-9143 telefonszámot.

Reméljük, sok örömben lesz része a nálunk megvásárolt növényekben!

A vásárlás menete:
1; Kérem rakja a virtuális kosárba a megvásárolni kívánt növényt (minimum 5.000Ft összértékben).
2; Ha befejezte a vásárlást, a Pénztár gomb megnyomása után kérjük töltse ki a kért szállítási és számlázási adatokat. Ha van bármi közlendője, írja be a Megjegyzés rovatba.
> Kérjük, hogy olyan élő belföldi telefonszámot adjon meg, melyen napközben is elérhető.
3; Ellenőrizze a beírt adatokat.
4; “Küld” gombbal indítsa el a megrendelését.
5; Írjon be egy nevet felhasználónévként és egy jelszót. Ezzel később is beléphet webáruházunkba és megtekintheti személyes adatait, rendeléseit.
6; A rendszer megköszöni a vásárlást és egy rendelési számot generál. Kérjük, ezt jegyezze fel, mert a későbbi esetleges ügyintézéskor erre szüksége lesz.
Ezzel a Megrendelését beküldte, a vásárlás menete lezárult.

FONTOS! Kérjük, ha rövid időn belül több leadott rendelése is volt, előző rendelési számát/számait jelezze a megjegyzés rovatban.
Amennyiben a rendelés sorrendjében Önhöz értünk és a megrendelt növények számára ideálisak az időjárási/küldési körülmények, egyeztetés végett felhívjuk Önt a megadott telefonszámon.
A csomagfeladás napján az Ügyfél számára elektronikus számla, úgynevezett E-számla készül, melyet a megrendeléskor megadott emailcímre kiküldött levélben található linken keresztül érhet el.
Email címmel nem rendelkező Ügyfeleink nyomtatott formában, a futárszolgálattal továbbított növénycsomagjukban találják meg a számlájukat.

Ajándékutalványról szóló tudnivalók:

  • 5.000Ft – tól tetszőleges értékben rendelhető
  • Sorszámozott
  • bárkire átruházható
  • választható karácsonyi, vagy általános formátum
  • kiállítástól számított 6 hónapig érvényes
  • korlátozás nélkül minden termékre beváltható
  • felhasználható személyes és webáruházas vásárlás esetén is
  • kedvező áron ajánlott levélpostai küldeményként továbbítjuk (5.00Ft)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a minimum vásárlási érték 5.000Ft. A weboldalon történő beváltáskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat:

“utalványbeváltás és az utalvány teljes sorszáma”.

Kategóriánkban megtalálja kiegészítőként az 1.000Ft-os utalványt is.

Kérjük, olvassa át az Általános Szerződési Feltételeket is, melyet megrendelésének leadásával elfogad.

Figyelem! A készlet folyamatosan változó, a webáruházi készlettel nem mindíg megegyező. Bezárás