Indián banán 2. éves magonc K0.5 (50/60cm)

6 000 Ft

Elfogyott

Asimina triloba
Az annónafélék családjába tartozó, kisebb termetű lombhullató cserje, vagy fa. Metszés nélkül is csak 3-4 méter magas. Csoportosan fejlődő, ehető, 10-20 cm hosszú termése banánra emlékeztet, héján az érés során fekete foltok jelenhetnek meg, ez nem befolyásolja az ízét. Augusztus közepétől szedhető. Éretten puha, jellegzetes illata van. Az íze a tejsodóra emlékeztet, az egyik legfinomabb trópusi jellegű, nagyon tápláló gyümölcs. Frissen fogyasztható. Semleges vagy enyhén savanyú, jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége. Beültetés után rendszeresen öntözzük. Nagyon jó télálló képességű, akár a -30 fokot is kibírja. A termések jobb kötődéséhez ajánlott 2 különböző növény, vagy 2 magonc ültetése.

Beporzás: A pawpaw virága kétivarú, tartalmazza a hím és a nős reprodukciós részt, de nem önporzó. Ezért 2 genetikailag különböző fát szükséges ültetni (pl.: 2 különböző oltványt, 1 oltványt és 1 magoncot vagy 2 magoncot).

A beporzásról a Rózsabogár, legyek és más repülő/mászó rovarok gondoskodnak.

Egymástól maximum 8-10 méter távolságra ültessük a fákat.

A magoncok általában 6-8 éves korukban fordulnak termőre, de a termés mennyisége és minősége gyengébb az oltványokhoz képest.

A gyümölcs legjobban a fán tárolható. Szüret után 1-2 nappal már érződik egy kellemes illat, kissé meg is puhul, ekkor vékony hámozás után fogyasztható.

Oltóalanynak is ajánljuk Asimina triloba nemeshez.

Konténeres növények.

Talajtípus:
Közömbös
Télállóság:
-30°C
Tápanyagigény:
Közepes
Vízigény:
Nagy
Fényigény:
Napos/félárnyékos
A fotó illusztráció.

Elfogyott

Leírás