/, Évelők, Trópusi növények/Kínai hibiszkusz, szobahibiszkusz – nagyvirágú pink (100/120cm)

Kínai hibiszkusz, szobahibiszkusz – nagyvirágú pink (100/120cm)

Original price was: 10 000 Ft.Current price is: 8 000 Ft.

Elfogyott

Hibiscus rosa-sinensis
Hazánk egyik legkedveltebb mediterrán növénye. A hibiszkusz nem csak kertben, de teraszon, télikertben, vagy folyosón is nagyon mutatós növény. Nagyméretű egyszerű, vagy telt virágai és élénk színválasztéka miatt igen kedvelt kerti és szobai dísznövény lett. Akár a másfél méteres magasságot is elérheti és ha megfelelő körülményeket biztosítunk számára, egész évben virágzik. Hatalmas tölcsér alakú virágai sajnos csak egy – két napig virágoznak, de kárpótol minket az egész éves bőséges és folyamatos virágzással.
Fényigénye:
Szereti a világos, fényes teret, és imádja a nyári napsütést. A hibiszkuszt tavasztól őszig napos vagy nagyon világos helyen tartsuk. A lakásban napsütötte ablakba állítsuk, de verandán vagy télikertben is nevelhetjük. A lakásban teleltetett hibiszkuszt fokozatosan szoktassuk az erős napfényhez, különben levelei megéghetnek.
Hőigénye:
Nyáron a 18 – 20°C fokot kedveli. Májusban a fagyok elmúltával kitehetjük a növényt a szabadba is. Télen hűvösebb, 10-12°C fokos hőmérsékleten, világos helyen tartsuk. A növényt meleg, fűtött szobában ne teleltessük, mert alig vagy egyáltalán nem fog virágozni. A fagyot nem tűri!
Vízigénye:
Napi öntözés mellett azonban maximális mértékben garantált a növény tápanyaghoz jutása. A talaja mindig legyen nedves. Ha a levegő túl száraz, permetezzük a növényt klórmentes vízzel. Télen ritkítsuk az öntözést.
További gondozása:
Tavasszal és ősszel érdemes egyszer visszametszeni. Formáját metszéssel alakíthatjuk is. Az átteleltetett növényt tavasz elején erőteljesen metsszük vissza, hogy a következő évben is bőségesen virágozzék. A hibiszkusz csak új vesszőkön hoz virágot. A fiatal növényt a sűrűbb elágazódás érdekében vágjuk vissza. Mindig hagyjuk meg az ág külső oldalán elhelyezkedő első leveleket, így az új hajtás kifelé fog nőni.
Gyönyörű, rózsaszín virágainak átmérője 14 cm.
Konténeres növények.
Talajtípus:
Közömbös
Télállóság:
0 fokig télálló
Tápanyagigény:
Kifejezetten tápanyagigényes
Vízigény:
Nagy vízigény
Fényigény:
Teljes napfény

Elfogyott