Pawpaw, indián banán magonc gyümölcse 1db kicsi

1 000 Ft

Elfogyott

Ha csak gyümölcsöt rendel , postaköltsége törékeny opcióval 2.900Ft, törékeny opció nélkül 1.900Ft 1 napos MPL csomagban.

Fogyasztása: zölden és keményen szüreteljük, majd minden nap meg kell vizsgálni, illatos és puhult-e már? Ha finom illatot érez és kissé puhább, vékonyan meghámozva fogyasztható. Nem szabad megvárni, hogy barna legyen a héja, mert akkor már keserűvé válik.

6-8db magot tartalmaz, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan, viszont elültetve legalább 2 magonc esetén 7-8 év múlva termőképes fákat nevelhetünk.

Az Indián banán gyümölcsének tökéletes érési pontját néhány db érlelése után már tudni fogjuk. Nem szükséges hozzá alma, vagy bármi más. Ne nyomogassuk, mert az ujjunk helyén bebarnul és rohadni kezdhet. A fáról leszedve néhány nap alatt kb 20°C-on beérik. Se keményen/zölden ne együk meg, de azt se várjuk meg, hogy barna legyen a héjja. Azt, hogy fogyasztható, onnan fogjuk tudni, hogy enyhén megpuhul és finom illatot áraszt majd. Vékonyan hámozzuk meg, vigyázzunk a barna magokra és szeletelés után jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elfogyott