Pawpaw, indián banán gyümölcs 1db (változóan 5-6cm hosszú)

1 000 Ft

Elfogyott

Egyéni díjszabás a csomagküldésre!

Fogyasztása: zölden és keményen szüreteljük, majd minden nap meg kell vizsgálni, illatos és puhult-e már? Ha finom illatot érez és kissé puhább, vékonyan meghámozva fogyasztható. Nem szabad megvárni, hogy barna legyen a héja, mert akkor már keserűvé válik.

Indián banán termés fogyasztási ismertető
Először keresse meg a galériában lévő képet a 3 gyümölcsről a fehér tálban.
– a felső, zöld egy frissen leszüretelt gyümölcs,még nem ehető, utóérő
– a középső már ehető, enyhe finom illata is árulkodik róla. A magok nem fogyaszthatók! Vékonyan meghámozzuk, alatta a gyümölcshús sárga, krémes, olvadó, nagyon ízletes. Általában a gyümölcs szobahőmérsékleten 1-2 nap alatt beérik. Vagy tegye be alma mellé egy zacskóba és zárja le. Az alma termelte természetes gáz gyorsabban beérleli bármelyik utóérő gyümölcsöt (Nagyon jól bevált: Datolyaszilva, kiwi, stb.)
– az alsó már nem ehető, túlérett, legfeljebb értékes magjait ültethetjük el. A magoncok jól kelnek, kb 8 év után termőre fordulnak, de ritkán lesznek önporzók.

Útmutatót talál a gyümölcs fogyasztásáról YouTube csatornánkon is.

6-8db magot tartalmaz, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan, viszont elültetve legalább 2 magonc esetén 7-8 év múlva termőképes fákat nevelhetünk.

Az Indián banán gyümölcsének tökéletes érési pontját néhány db érlelése után már tudni fogjuk. Ne nyomogassuk, mert az ujjunk helyén bebarnul és rohadni kezdhet. A fáról leszedve néhány nap alatt kb 20°C-on beérik. Se keményen/se zölden ne együk meg, de azt se várjuk meg, hogy barna legyen a héjja. Azt, hogy fogyasztható, onnan fogjuk tudni, hogy enyhén megpuhul, esetleg kicsit sársább lesz a héj és finom illatot áraszt majd. Vékonyan hámozzuk meg, vigyázzunk a barna magokra és szeletelés után jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elfogyott