Általánosságban több 100 mangófajta létezik.
A héjban található anyag az érzékenyebb bőrűeket irritálhatja, esetleg hámozzuk kesztyűben.
Kiváló C- és A-vitaminforrás, valamint jó rostforrás. Tartalmaz továbbá B6-vitamint, ásványi anyagokat (káliumot, kalciumot és vasat). A legtöbb mangóhoz hasonlóan enzimeket is tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre. Nyersen és sütve/főzve/pácolva/aszalva is ízletes, számtalan ital- és ételrecept hozzávalója.
Az üzletek polcain a legnagyobb arányban jelen lévő fajta, mivel a mangófajták közül rezisztensnek számít a gombabetegségekkel szemben, a legjobban eltartható (átlagosan 3 hét), feszes héjú és jól tolerálja a szállítással járó hatásokat.
Az érettség meghatározásához a gyümölcsöt enyhén meg kell szorítani.
Konténeres oltványok. A fotó illusztráció.
Télikertben ajánlott tartani ősztől-tavaszig. 10 C fok alatt ne tegyük ki a szabadba! Ha kivisszük is szoktassuk a kinti körülményekhez kb 1 hétig, amíg megszokja az UV sugárzást és az erős napfényt. Fokozatosan tegyük árnyék-félárnyék-napos helyre.