/, Citrusfélék, Dézsában, télikertben tartható növények/Folytontermő citrom (Lunario) törzses termőképes koronás fa K5 (70/100cm) Citrus limon

Folytontermő citrom (Lunario) törzses termőképes koronás fa K5 (70/100cm) Citrus limon

Original price was: 15 000 Ft.Current price is: 13 000 Ft.

Elfogyott

Ezt a fajtát Toscanában és Dél Franciaországban előszeretettel tartják nagyméretű cserepekben a kertekben. A tavaszi fő virágzás elmúltával, ez a fajta az év hátralévő részében is folyamatosan hozza virágait és terméseit. Citrus-félék varázsát nem csak az élénk színű gyümölcsök adják, hanem a bódító illatú virágaik is. Örökzöld növény, melyen egyszerre vannak virágok és gyümölcsök is. Hosszúkás gyümölcse bőlevű. Korán, már 1-2 éves korától termőre forduló, 20-25 dkg-os termésekkel.

Tetszőlegesen metszhető, formálható. Nyáron, félárnyékban a szabadban, télen 5-10 fok között, világos helyen tartsuk.
Tavasszal trágyázzuk szárított, vagy friss galamb vagy csirketrágyával, ez rengeteg gyümölcsöt eredményez.
Télen vigyázzunk a túlöntözésre, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet. Soha ne álljon alatta a víz és tavasztól-őszig két locsolás között inkább kicsit száradjon ki a földje. Ha az őszi hidegek után, hirtelen visszük a fűtött szobába, ledobálhatja leveleit, ezért ha fűtött lakásba teleltetjük, akkor korán, már augusztusban vigyük be. A pajzstetvek károsító hatásától a téli hűvös tartás megvédi a növényeket.

Konténeres növények.

Figyelem! A szállítás közben esetlegesen lepotyogó termésekért felelősséget nem vállalunk. A fotó illusztráció.

Talajtípus:
Savas (tőzeges)
Télállóság:
0 fokig télálló
Tápanyagigény:
Kifejezetten tápanyagigényes
Vízigény:
Közepes vízigény
Fényigény:
Félárnyék

Elfogyott