/, Télálló gyümölcstermők/Indián banán önporzó Sunflower oltvány (40/50cm)

Indián banán önporzó Sunflower oltvány (40/50cm)

12 000 Ft

Elfogyott

Asimina triloba ‘Sunflower’

Az annónafélék családjába tartozó, kisebb termetű lombhullató cserje, vagy fa. Csoportosan fejlődő, ehető, 10-20 cm hosszú termése banánra emlékeztet, héján az érés során fekete foltok jelenhetnek meg, ez nem befolyásolja az ízét. Augusztus közepétől szedhető. Éretten puhul, jellegzetes, finom illata van. Az íze egyesek szerint a mangóéra, mások szerint a vaniliasodóra emlékeztet, ami biztos, hogy az egyik legfinomabb trópusi jellegű, nagyon tápláló gyümölcs.

Frissen fogyasztható. Tárolásra nem alkalmas leszedni.

Semleges, vagy enyhén savanyú, jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége. Fiatal korában érdemes gyakrabban öntözni (télen nem kell).

Nagyon jó télálló képességű, akár a -30°c -t is kibírja.

A termések jobb kötődéséhez ajánlott 2 különböző növény ültetése.
Beporzás: A pawpaw virága kétivarú, tartalmazza a hím és a nős reprodukciós részt, de nem önporzó(kivéve 2 fajta, a Sunflower és a Prima). Ezért 2 genetikailag különböző fát szükséges ültetni (pl.: 2 különböző oltványt, 1 oltványt és 1 magoncot vagy 2 magoncot). A virág hímelőző (protogynaus) és az érett kifejlett bibe nem túl hosszú ideig fogékony, amikor a hím pollenek hullanak és szüksége van idegenbeporzásra, egy másik, pawpaw fától. A természetes beporzás feladata a légy és bogárfajokra van bízva.

Konténeres oltványok. Általában 4 éves koruktól fordulnak termőre, ha már kiültetve megerősödtek.

Talajtípus:
Közömbös
Télállóság:
-30°C
Tápanyagigény:
Közepes
Vízigény:
Nagy
Fényigény:
Félárnyék

Nézze meg ismertető kisfilmünket az Indián banánról:

Elfogyott

Érdekelhetnek még…