Indián banán önporzó ‘Prima’ 3. éves oltvány (70/80cm)

25 000 Ft

Elfogyott

Asimina triloba ‘Prima 1216’

Nagyon jó ízű, bőtermő, nagy kerekded gyümölcsű, önporzó fajta. Itáliában nemesítették.
Kisebb termetű lombhullató cserje, vagy fa.
Csoportosan fejlődő, ehető, 10-20 cm hosszú termése kiváló ízű. Augusztus közepétől szedhető. Termésének íze kellemesen vaníliás, állaga omlós, az egyik legfinomabb trópusi jellegű, igen tápláló gyümölcs. Átlagos mérete: 200g/db. Frissen fogyasztható, mivel szüret után pár nap alatt beérik.

Semleges, vagy enyhén savanyú, jó vízáteresztő képességű talajra van szüksége. Fiatal korában érdemes árnyékolni és rendszeresen öntözni.

Nagyon jó télálló képességű, akár a -30 fokot is kibírja. A termések jobb kötődéséhez ajánlott 2 különböző növény ültetése.

Általánosságban a Paw:

Beporzás: A pawpaw virága kétivarú, tartalmazza a hím és a nős reprodukciós részt, de nem önporzó (kivéve a Sunflower és a Prima). Ezért 2 genetikailag különböző fát szükséges ültetni (pl.: 2 különböző oltványt, 1 oltványt és 1 magoncot vagy 2 magoncot). A virág hímelőző (protogynaus) és az érett kifejlett bibe nem túl hosszú ideig fogékony, amikor a hím pollenek hullanak és szüksége van idegenbeporzásra, egy másik, pawpaw fától. A beporzást a Rózsabogár és egyéb rovarok végzik.

3 Literes konténerben lévő oltványok.

Elfogyott

Leírás

­

Érdekelhetnek még…