Pyrus pyrifolia
A Hosui mind Japánban, mind Európában az egyik legősibb (1927) és legnépszerűbb nashi-körte fajta. Egész Európában elterjedt.
Fája nagyobb és erőteljesebb a Kosui fajtánál, a korona felfelé törő, erőteljes. Korán termőre forduló, magas hozamú fajta.
A Hosui a Kosuinál egy héttel később szedhető (kb Augusztus 2. fele), nagy gyümölcsű (150-200g), aranybronz színű, olvadó, lédús, nagyon illatos és zamatos, enyhén savas. Meleg, napos helyre ültessük, mert árnyékos helyen kevéssé lesz édes.
Gyümölcse szüret után hónapokig tárolható.
Jó pollenadója a Kosui fajtának, de a biztos beporzás érdekében jó más, európai körtefajta is, pld a Vilmos.
Szabadgyökerű oltványok, melyet ősszel a legideálisabb elültetni.