Szecsuáni bors (házi) 3g-os kiszerelés

300 Ft

Latin név: Zanthoxylum piperitum

Gyógyhatása:
Segíti az emésztést és vértisztító. Elpusztítja a parazitákat, és megszünteti a hasfájást. Rövid időre megszünteti a fogfájást.

Gasztronómiai jelentősége és felhasználása

FIGYELEM! CSAK A MAGKÖPENY FOGYASZTHATÓ, A FÉNYES LAKKFEKETE MAG NEM!
A receptekben gyakran ajánlják előbb zsiradékban megpirítani.

A kínai konyha egyik jellegzetes fűszerhasználati módja, hogy a szecsuáni borsot sóval együtt száraz serpenyőben átsütik. Ezt kis tálkában teszik az asztalra, és ebbe mártogatják a különböző sült húsokat (csirke, kacsa, disznó. Többnyire a főzés végén teszik az ételbe. Gyömbérrel, és a csillagánizzsal együtt, az erős szecsuáni konyha népszerű fűszere. Amikor sokat eszünk belőle, a szájunk elzsibbad ez a „Ma la”.
Japánban a Zanthoxylum sancho megszárított és porrá őrölt leveleit, teszik mértékkel a tésztalevesekbe. Az egész és friss leveleket a kinomet, használják a zöldségek, különösen a bambuszrügyek aromatizálására, és a levesekbe.

A szecsuáni bors az egyik összetevője a tradicionális kínai ötfűszer keveréknek, és a Shichimi togarashi, a japán hétfűszer keveréknek.

3g/csomag. Magyarországi házi termesztésű

Figyelem! A készlet folyamatosan változó, a webáruházi készlettel nem mindíg megegyező. Bezárás