/, Citrusfélék, Dézsában, télikertben tartható növények/Folytontermő citrom (Lunario) termő fa (40/50cmØ koronával) K5 (100/120cm)

Folytontermő citrom (Lunario) termő fa (40/50cmØ koronával) K5 (100/120cm)

18 000 Ft

Elfogyott

Citrus limon ‘Lunario’
Ezt a fajtát Toscanában és Dél Franciaországban előszeretettel tartják nagy cserepekben a kertekben. A tavaszi fő virágzás elmúltával, ez a fajta az év hátralévő részében is folyamatosan hozza virágait és terméseit. Citrus-félék varázsát nem csak az élénk színű gyümölcsök adják, hanem a bódító illatú virágaik is. Örökzöld növény, melyen egyszerre vannak virágok és gyümölcsök is. Hosszúkás gyümölcsű, bőlevű fajta. Korán, már 1-2 éves korától termőre forduló, 20-25 dkg-os termésekkel.

Tetszőlegesen metszhető, formázható. Nyáron, félárnyékban a szabadban, télen 5-10°C  között, világos helyen tartsuk.
Tavasszal fokozatosan szoktassuk a kinti körülményekhez, ne tegyük rögtön a napra. Trágyázzuk  galamb, vagy csirketrágyával, ez rengeteg gyümölcsöt eredményez.
Télen főleg vigyázzunk a túlöntözésre, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet. Egyik citrusféle sem szereti, ha a cserépben, vagy a cserép alatt pang a víz. 2 locsolás között kicsit hagyjuk a földet kiszáradni, ujjunkkal vizsgálva meg a cserépben mélyebben lévő földet is, ne csak a tetejét. Ha az őszi hidegek után, hirtelen visszük a fűtött szobába, ledobálhatja leveleit, ezért ha fűtött lakásba teleltetjük, akkor korán, már augusztusban vigyük be. A pajzstetvek károsító hatásától, a téli hűvös tartás megvédi a növényeket.

Törzses-koronás konténeres növények.

A fotó illusztráció.

Figyelem! A csomagolásnál mindent elkövetünk, hogy védjük a növényeket, de a szállítás közben esetlegesen lepotyogó termésekért felelősséget nem vállalunk.

Talajtípus:
Savas (tőzeges)
Télállóság:
0 fokig télálló
Tápanyagigény:
Kifejezetten tápanyagigényes
Vízigény:
Közepes vízigény
Fényigény:
Félárnyék

Elfogyott