//Házi aszalt fügeszeletek friss Somogyi fügéből! (100g/csomag)

Házi aszalt fügeszeletek friss Somogyi fügéből! (100g/csomag)

590 Ft

Elfogyott

Latin név: Ficus carica

Kertészetünkben termesztett, kb 10 fajta fügéből készült fügeaszalvány.
A termesztés során permetezőszert, illetve műtrágyát nem használtunk.
A gyümölcs nem tartalmaz sem mesterséges adalékanyagokat, sem hozzáadott cukrot!
1 csomag=100g

A füge segíthet a fogyásban és megelőzheti a magas vérnyomást!
A füge az eperfák családjába tartozik és leggyakrabban szárított formában kapható, mivel friss gyümölcsként nagyon gyorsan romlik. Bármilyen formában is fogyasztjuk, elképesztő egészségügyi előnyöket biztosít.

100 gramm gyümölcs 250 mg kalciumot tartalmaz, míg ugyanennyi mennyiségű tejben csupán 118 mg található. Továbbá jó forrása a magnéziumnak, réznek, vasnak, foszfornak, A-, B1- és B2-vitaminnak, mangánnak és káliumnak, ami segít szabályozni a vércukorszintet.
A fügében található rostok segíthetnek az elhízott emberek fogyásában, de körültekintésre van szükség, mivel a túlfogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet. Ezen kívül segíti a bélműködést is és enyhíti a székrekedést.

A füge kis mennyiségű nátriumot tartalmaz, ami segít csökkenteni a magas vérnyomást. A kezdeti időktől használják a libidó fokozására, ehhez áztassunk be este 2-3 fügét tejbe, majd reggel fogyasszuk el. A fügében lévő kálium segít megelőzni a vizelettel történő kalcium veszteséget. Továbbá megelőzi a makula degenerációt és rostjainak köszönhetően enyhíti a torokfájás vagy torok fertőzés tüneteit.

A szárított füge Omega-3, Omega-6 és polifenol tartalma csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Magas rosttartalma segít a mell- és vastagbélrák megelőzésében. Nagyon hatásos a légzési problémák, mint az asztma és szamárköhögés kezelésére. Használható láz, kelések, tályog, fülfájás és nemi betegség esetén is. A fügelevél csökkenti a triglicerid szintet, segít megelőzni az elhízást és a szívbetegségeket. A levél rágása és lenyelése bizonyítottan segít a fekélyek kezelésében.
Édes izének köszönhetően használható cukor helyett, valamint lekvárt, pitét és befőttet is készíthetünk belőle

Elfogyott