Indiai citromfű
Rendelhető
Indiai citromfű latin neve Cymbopogon citratus. A gyógyászatban levélrügyeit és szárát használják. Általában májpanaszok elleni teát készítenek belőle. Gyakorta alapanya kozmetikumoknak is, belőle készítik az citromfű illóolajat, ami nemcsak gazdag A vitaminban, de fertőzésgátló is, valamint tonikként, élénkítőként és fertőzésgátlóként zsíros bőrre is használják. Egyéb kozmetikumok alapanyaga és aromaterápiás olaj is. Ételek, italok készítésénél apróra vágjuk fel vagy zúzzuk össze, hogy az ízanyagai jobban kijöjjenek.
Az indiai citromfű erős citromillatú, évelő fűféle. Legkönnyebben a gyökérgumók elválasztásával szaporítható. Kedveli a gazdag termőtalajt és a napos helyeket. Nem viseli el a hideg, csípős szelet. Télen fagymentes helyen teleltessük.
10-20 cm es cserepes növényt küldök.

